Kekal bertenaga, sihat & berseri walaupun semakin berusia

Cantik & Sihat

Berkongsi resepi masakan, kisah travel & aktiviti kekeluargaan

Personal

Kisah bagaimana saya membina bisnes Shaklee semenjak 2012

Bisnes Shaklee

Tips & Tricks

[Infografik] 5 Tips Penyediaan Susu Perahan (EBM) Yang Mesti Anda Tahu

5 TIPS PENYEDIAAN SUSU PERAHAN

Sebagai seorang ibu yang menyusukan anak, keperluan untuk menyimpan stok susu perahan ataupun lebih dikenali sebagai EBM (Expressed Breast Milk) adalah sangat penting. Lebih-lebih lagi sekiranya anda adalah seorang ibu yang bekerja sepenuh masa kerana bayi anda perlu untuk mendapatkan bekalan susu ibunya sepanjang ketiadaan anda di sampingnya.

Bagi sebahagian ibu yang tidak bekerja ataupun bekerja daripada rumah, stok EBM juga sangat penting sekiranya anda terpaksa meninggalkan bayi anda buat sementara di atas urusan lain yang memerlukan komitmen anda untuk berpisah sementara dengan si comel.

Selain daripada kita, pengasuh, maid, babysitter juga sangat penting untuk mengetahui mengenai cara handle EBM ni. Kita mungkin sudah memesan banyak kali tapi kadangkala pengasuh terlupa mengenai cara penyediaan EBM ni.

Berikut adalah 5 tips ataupun perkara yang mudah sebagai rujukan anda, terutamanya buat ibu-ibu yang pertama kali menyusukan anak dan belum familiar dengan cara pengendalian EBM ini. Anda juga boleh print dan tampat di peti ais ataupun untuk diberikan kepada pengasuh anak anda.

 

5 TIPS PENYEDIAAN SUSU PERAHAN

 

Tips dan info yang sangat mudah untuk difahami bukan? Semoga infografik ini membantu anda dan ramai ibu-ibu menyusukan di luar sana dalam mengendalikan penyediaan EBM ini ya! 😀

[pullquote] Jangan lupa tekan butang SHARE di bawah sekiranya anda rasa artikel ini bermanfaat untuk sahabat & saudara anda. :)
Mudah-mudahan anda juga mendapat pahala berkongsi ilmu ini. Thanks!  
[/pullquote]

Artikel berkaitan

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Buat apa tu? :)