Kekal bertenaga, sihat & berseri walaupun semakin berusia

Cantik & Sihat

Berkongsi resepi masakan, kisah travel & aktiviti kekeluargaan

Personal

Kisah bagaimana saya membina bisnes Shaklee semenjak 2012

Bisnes Shaklee

Bisnes Dari Rumah

Kerana Anak Sembuh Asma, Civil Engineer Ini Berhenti Dan Bekerja Dari Rumah

shaklee-kelantan

Ini kisah salah seorang leader dalam tim TitaniumFamily. Ida Chalo adik kandung saya. Dahulu beliau adalah seorang engineer dan sekarang beliau adalah work-at-home-mum dengan membuat Shaklee secara full-time.

Jom kita baca bagaimana beliau memutuskan untuk berhenti kerja dan bekerja dari rumah sahaja.

Saya Faridah Chalo ataupun dikenali sebagai Ida Chalo. Berumur 31 tahun dan sudah berkahwin. Mempunyai 4 orang anak yang berumur 6, 4 dan 2 tahun (kembar). Saya berasal dari Sabah dan kini menetap di Kota Bharu, Kelantan.

pengedar-shaklee-kota-bharu-2

Saya telah menjadi Work At Home Mom semenjak 2014. Menceburi bisnes Shaklee semasa masih berkerja sebagai Civil Engineer pada hujung September, 2012. Berhenti kerja dan mengusahakan bisnes Shaklee sepenuhnya dari rumah pada 2014. Masa ni income shaklee dah lebih dari gaji sebagai Civil Engineer.
 
Saya mengenali Shaklee selepas anak sulung saya terkena asma. Saya bagi Omega Guard dengan harapan dia sembuh. Alhamdulillah hanya dgn 1 botol Omega Guard, asma dia dah tak pernah kembali lagi. Masih teruskan pengambilan sehingga kini.
 
Apabila anak saya sihat, saya yakin produk shaklee adalah produk yang berkesan malah selamat. Ia juga supplemen yang berasaskan bahan semulajadi, malah diiktiraf halal walaupun ianya produk US.
 
Yakin ianya mampu menolong lebih ramai orang di luar sana untuk menjadi lebih sihat, saya buat keputusan untuk mencuba bisnes ini. Lagipun sudah lama saya mencari-cari peluang kerjaya dari rumah supaya saya dapat meluangkan lebih banyak masa untuk bersama-sama keluarga. Sambil menguruskan keluarga dan anak-anak di rumah, dalam masa yang sama duit still masuk.
 
Untuk pengetahuan, kebanyakan percutian keluarga kami adalah menggunakan hasil dari bonus Shaklee yang saya dapat setiap bulan.

pengedar-shaklee-kota-bharu-1
Alhamdulillah sejak menggunakan dan mengamalkan produk Shaklee, kehidupan kami lebih baik. Anak-anak jarang sakit. Kalau sakit pun inshaaAllah tak lama. Perkembangan anak-anak juga sangat memberangsangkan. Mereka sangat aktif dan pandai bersosial. Alhamdulillah sering mendapat pujian dari guru kelas.

pengedar-shaklee-kota-bharu

Percutian keluarga juga kini lebih kerap berbanding dulu. Paling penting, sejak join Shaklee, hubungan dengan Pencipta alhamdulillah lebih baik dari sebelum ni. Orang bisnes kena banyak refer dan mengadu dan meminta direct daripada Allah. Kena buat banyak kebaikan. Bila kita bagi banyak kat orang lain, kita tolong orang, Allah akan tolong kita balik.

 
Alhamdulillah, saya bersyukur kenal Shaklee. Syukur sebab dalam Shaklee, saya dipertemukan dgn ramai rakan-rakan bisnes yang sama-sama berjuang menjual benda yang sama tapi kami saling membantu dan memotivasi sesama sendiri.
Hubungi Ida Chalo untuk lebih info mengenai Shaklee.

Pengedar Shaklee Kota Bharu, Kelantan
Blog: http://www.mamikembar.com
FB: Ida Chalo
Hp: 010.760.4946

Artikel berkaitan

Leave a comment

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Buat apa tu? :)